Kaupunkiradio

Sain kastaa varpaat radiomaailman veteen, kun pääsin harjoittelemaan radiojuontamista Laajasalon opiston radiostudioilla. Pian kuitenkin heitettiin koko mimmi päistikkaa jorpakkoon, kun aloitimme suorat lähtykset kovalla tohinalla.

Alotimme juontopuuhat Laajasalon opiston alumnilähetyksellä, jossa teimme puolituntisia parijuontoja. Pääsin itse kahden eri parin kanssa, ja molemmat juonnot menivät mielestäni hyvin. Suora lähetys oli todella kauhistuttava ajatus, mutta huomasin, että siihen jännityksen tunteeseen jäi koukkuun. Myös parin läsnäolo rentoutti, kun pystyi luottamaan juontokaveriin.

Juonsin yksin viikolla 47 eli 18.-22.11.2019 Kaupunkiradion Intron Keskipäivää klo 11-13.Viikko meni nopeasti, ja nautin siitä täysillä joka juonnosa. Sain hyödynnettyä kaiken järjestelmällisyyteni suunnitellessani lähetyksiä. Halusin olla tarkalleen perillä siitä, mitä on luvassa ja milloin, ja kauan se kestää. Yksin juontamisessa tuli puhuttua paljon omista kokemuksista ja fiiliksistä, joten pyrin tekemään myös musa- ja ajankohtaisspiikkejä. Opin käyttämämme Radiomanin perusteet ja studion lähetysteknologian mielestäni todella hyvin.

MIMMIMEDIA
Perustimme ystävieni Laura Kilpisen ja Jenni Ahon kanssa iltaohjelman, joka kantoi nimeä Mimmimedia. Ohjelman formaattina oli, että puhumme aidosti ja rohkeasti erilaisista aiheista, jokaisessa lähetyksessä oli oma teema-aiheensa, ja musiikki ja vieraat liittyivät teemaan. Aloitimme iltalähetykset 5. joulukuuta throwback-teemalla. Muita teemoja oli esimerkiksi keho, työ VS loma, mielenterveys, televisio ja viihde sekä festarit. Teimme lähetyksiä aktiivisesti kerran viikossa lähes koko koko loppulukuvuoden ajan. Minä en tammi-helmikuussa ollut kaikissa lähetyksissä mukana, sillä suoritin työharjotteluani Radio Novalla, mutta harkan jälkeen palasin takaisin studioon. Haastoimme lähetyksissä myös kuulijoita osallistumaan keskusteluun ja lähetyksen tekemiseen, ja opimme hyvin, mitä vaaditaan, kun kolme innokasta juontajaa laitetaan samaan lähetykseen.

Käy valikosta kurkkaamassa materiaaleja Kaupunkiradion suorista lähetyksistä! Sieltä löydät alumnilähetykset kokonaisuudessaan (kuitenkin tekijänoikeudellisista syistä ilman musiikkia) sekä best of -pätkiä yksinjuonnoistani Kaupunkiradion keskipäivässä!